Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ερωτηματολόγιο για τη διατροφή και στατιστική του ανάλυση

Ένας πολύ καλός συνδυασμός του προγράμματος "Διατροφή , άσκηση και υγεία" και των μαθηματικών που έχουμε διδαχθεί φέτος ,ήταν η κατάρτιση ενός ερωτηματολογίου για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών της ΣΤ τάξης.
Έτσι λοιπόν, η κυρία Όλγα μας έδωσε κάποιες ερωτήσεις τις οποίες τις υποβάλαμε στα παιδιά και των τριών τάξεων της ΣΤ΄ και στη συνέχεια κάποια παιδιά επεξεργάστηκαν  τα αποτελέσματα ,βγάζοντας τα ποσοστά και παρουσιάζοντάς τα σε ραβδογράμματα ,τα οποία διδαχθήκαμε φέτος στα μαθηματικά.
Όμως   προχώρησαν κι ένα βήμα παρακάτω , ερμηνεύοντας τα ποσοστά των απαντήσεων και γράφοντας τις παρατηρήσεις τους.
 Παρακάτω μπορείτε να δείτε  τις ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις και την απεικόνισή τους σε γραφήματα.
Στο τέλος κάθε ερώτησης θα υπάρχει και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων από τους συμμαθητές μας που το ανέλαβαν.

Είναι καλό που τα περισσότερα παιδιά τρώνε πρωινό. Αλλά καλό θα ήταν να έτρωγαν όλα, καθώς έτσι ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βελτιώνεται η όψη και η υφή του δέρματος , μας κρατάει αδύνατους και σταθεροποιεί τα επίπεδα της ενεργητικότητάς  μας.
Λίνα Κάκκου

Το καλό είναι ότι στο πρωινό , τα περισσότερα παιδιά τρώνε δημητριακά και ψωμί. Το ευχάριστο θα ήταν να έτρωγαν όλα τα παιδιά.
Γρηγόρης Κεμπισλόγλου

Είναι πολύ θετικό πως τα περισσότερα παιδιά μας απάντησαν ότι τρώνε ένα φρούτο ή πίνουν έναν χυμό καθημερινά , γιατί τα φρούτα βοηθούν στην καλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη και θα πρότεινα και στα υπόλοιπα παιδιά να το προσαρμόσουν στη διατροφή τους.
Μαίρη Δαμαλά

Είναι καλό που το 37% τρώει πάνω από μία φορά την εβδομάδα σαλάτα ή βραστά λαχανικά, αλλά καλό θα ήταν να ήταν μεγαλύτερο αυτό το ποσοστό.
Σταματίνα Καραβοπούλου


Τα παιδιά που απάντησαν πως δεν τρώνε ποτέ ψάρι ,καλό θα ήταν να αλλάξουν συνήθεια καθώς το ψάρι κάνει καλό στην όραση αλλά είναι και πολύ νόστιμο.
Τα παιδιά που τρώνε μια φορά την εβδομάδα κάνουν καλό στην υγεία και στην όρασή τους , όπως και τα παιδιά που τρώνε παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα , αρκεί να μην το παρακάνουν.
Ιωάννα Καραγιάννη

Τα όσπρια προσφέρουν ενέργεια και πρωτεΐνες στον οργανισμό μας. Περιέχουν άμυλο και υδατάνθρακες. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο ,φώσφορο , μαγνήσιο και βιταμίνη Β. Επίσης τα φυτικά οξέα τους εμφανίζουν και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Κωστής Σαμλής


Η πλειοψηφία των μαθητών δεν τρώει ανθυγιεινά φαγητά ,τύπου fast food, σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι θετικό , διότι αυτού του τύπου τα φαγητά είναι βλαβερή τροφή για τον οργανισμό και δημιουργούν αρνητικές συνέπειες στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Θα ήταν ωφέλιμο και η μειοψηφία των μαθητών να επιλέγει το σπιτικό φαγητό που είναι πολύ πιο ωφέλιμο και θρεπτικό ,βοηθώντας στη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπου.
Ιωάννα Γιαννίκου


Τα περισσότερα παιδιά δεν τρώνε αρκετά γλυκά κάθε μέρα και αυτό είναι καλό. Καλύτερο θα ήταν να αποφεύγουμε γενικά τα γλυκά ,αλλά όταν πέφτουμε στον πειρασμό να μην ξεχνάμε να πλένουμε τα δόντια μας.
Μιχάλης Ζουμής

Ευτυχώς τα άτομα τα οποία δεν πηγαίνουν σε κάποια αθλητική δραστηριότητα είναι πολύ λιγότερα από τα άτομα τα οποία πάνε, έστω και μια φορά την εβδομάδα.
Είναι πολύ σημαντικό να γυμναζόμαστε , γιατί η γυμναστική βοηθάει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και αναπνευστικού μας συστήματος.
Φαίη Καντσού
Τα αποτελέσματα γενικά τα βρίσκω θετικά , αλλά ελπίζω αυτοί που προτίμησαν την τρίτη απάντηση να βλέπουν λιγότερη τηλεόραση τώρα. 
                                                                                                                               Αντιγόνη Αλαΐσκα





1 σχόλιο:

Αντώνης Δ. είπε...

Καλή δουλεία παιδιά.